Over haar werk

ik aan het werkMijn naam is Lotte Teussink, 32 jaar, en ik woon/werk in Rotterdam. In Rotterdam heb ik autonome kunst (specialisatie tekenen/schilderen) gestudeerd aan de Willem de Kooning Academie, nadat ik een voorbereidend jaar Fine Arts in de UK heb gevolgd in 2000/2001. Na de kunstacademie heb ik de opleiding dwarsfluit klassieke muziek aan het Rotterdams Conservatorium afgerond. 

Mijn atelier is in het Groothandelsgebouw in Rotterdam. Ik ga veel naar kunstresidenties in landen als Finland en Ierland. De natuur, de stilte, en de soms extreme weersomstandigheden motiveren en inspireren mij voor het maken van nieuw werk.

De schilderijen en tekeningen zijn kleurrijk en sprookjesachtig met een duistere rand, waarin nostalgie, melancholie, maar ook humor een grote rol spelen. Mijn inspiratiebronnen zijn uiteenlopend: naïeve schilderkunst als het werk van Rousseau, het surrealisme van Dalí, de figuren van Egon Schiele, de boeken van Dostoyevski, Couperus en Roald Dahl, de films van Tarkovsky, de muziek van Mahler, Schubert en Sibelius. Ook gebruik ik veel van wat ik me herinner aan mijn jeugd en wat mij ik zie op straat en in de natuur.

Als kunstenaar ben ik altijd op zoek naar het definiëren van mijn werk, en wat ik veel tegenkom en waar ik mijn werk mee associeer is folk art, (pop) surrealisme en fantasy art. Materialen als olieverf, acrylverf, houtskool en inkt combineer ik graag. De formaten van de werken zijn verschillend. Het grootste werk dat ik tot nu toe heb gemaakt is 2 x 3 meter. De meeste schilderijen zijn op doek geschilderd, alhoewel er ook enkele op paneel en papier geschilderd zijn. De werken op papier zijn altijd ingelijst. Het is ook mogelijk om een werk in opdracht te laten maken.

Sinds een jaar of 2 ben ik bezig om mijn beeldende werk te combineren met muziek. Een soundtrack bij een schilderij voegt een extra dimensie toe; het is een sfeerbeschrijving zonder woorden te hoeven gebruiken. Tijdens exposities kunnen deze 2 disciplines goed gecombineerd worden door het plaatsen van speakers of koptelefoons. Voor presentatie op internet maak ik korte video's met close ups van de schilderijen, waarin ik ook de in de muziek gebruikte tekst integreer. Zie de categorie MUZIEK.

Blogfoto_Lekartmetspeaker

Expositie tijdens Lekart 2014 in culemborg, waar de muziek werd afgespeeld via speakers aan beide zijden van het schilderij.

Blogfoto_cd

Cd met de soundtrack bij het schilderij 'A Mystery of Perpetual Life'

share

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.Social media

Je kunt mij ook volgen op Twitter en Facebook. Mijn muziek kun je ook vinden op mijn Vimeo kanaal.
 

icon_twitter2 icon_facebook2 icon_v